Благотворителна изложба и концерт събра 1080,28 лева за залесяване на столичния кв. „Младост“

2055 преглеждания

Арт кампанията под мотото #вДъхНови града с NET1 продължава

Посетителите на арт събитието #вДъхНови града с NET дариха 1080,28 лева за залесяване на столичния кв. „Младост“. Инициативата за набиране на средства за озеленяване се организира от софийския телеком NET1 и се осъществява в партньорство със 144 СУ „Народни будители“, Фондация 77, създател на инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ и Столична Община, район „Младост“.

Гостите на мероприятието имаха възможност да се насладят на богата танцово-музикална програма, а желаещите да подкрепят каузата,  направиха дарение или закупиха картина от благотворителната изложба на учениците от 144 СУ.

Ние не сме най-голямата компания в нашия град, но това, в което вярвам е, че най-сигурният път да направим средата около нас по-зелена и по-красива е, ако всеки от нас, без значение колко е голям или малък, допринесе, като направи нещо добро.“, заяви Петър Ризов, изпълнителен директор на NET1,  и благодари на всички партньори и най-вече на учениците, които приеха предизвикателството да се включат в кампанията и нарисуваха картините за изложбата.

Любезен домакин на проявата беше Столична Община, район „Младост“:

Радвам се, че съм тук, в тази приятна компания и ще бъда изключително щастлив, ако успеем заедно да направим нашите паркове и междублокови пространства по-зелени, по-чисти и по-приятни места за отдих.“, заяви кмета, арх. Румен Русев.

Професионален комплект за художници зарадва и едно от децата, рисували за изложбата. Наградата бе изтеглена на случаен принцип и отиде при Христо Тодоров от 11 клас. Г-жа Ивелина Вълчанова, преподавател по Изобразително изкуство в училището, под чието вещо ръководство децата подготвяха картините за базара, използва момента, за да насърчи децата да развиват таланта си и да подкрепят стойности каузи: „Вярвам, че когато с желание и вдъхновение подкрепяме добри каузи, отделяме от личното си време и енергия, резултатите винаги надскачат очакванията ни.“

Дарителската кампания се осъществява от „Фондация 77“ и продължава в офиса на NET1 в кв. Младост 3, с адрес ул. Филип Аврамов, бл. 301, където ще бъдат изложени още картини на децата. Всеки желаещ ще може да направи дарение за избрана от него творба и да занесе цвят и вдъхновение в дома си.

„Вярвам, че всички ние правим света, в който живеем и от всички нас зависи какво ще оставим за децата си след време, така че включете се в кампанията“, призова Никола Рахнев, създател на Фондация 77, чиято житейска мисия е създаването на повече зелени пространства в страната.

Залесяването ще се случи през есента, като всички събрани средства ще бъдат използвани за закупуване на дървета и храсти за облагородяване на междублоково пространство на ул. „Кръстьо Раковски“ в столичния квартал.

EspressoNews