Областният управител на Софийска област организира за трета поредна година конкурс „Мисия Будител”

1087 преглеждания

За учениците от Софийска област

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров  организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител” за учениците от Софийска област по случай 1 ноември - Деня на народните будители.

„Нека станалият вече традиционен конкурс за пореден път да спомене и отдаде дължимата почит и уважение към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната сила на българската нация, както в близкото и далечно минало, така и днес. Нека днес, в тези времена на изпитание, за пореден път да покажем, че следвайки примера на нашите народни будители, на нашите учители, ще успеем да се справим с предизвикателствата пред нас, пред нашето образование, пред нашето културно развитие. Защото сме българи! Защото винаги успяваме! Затова акцентът на есетата и рисунките тази година ще бъде върху силата на българската духовност, на българския дух, които винаги побеждават предизвикателствата и извисяват народа ни!”, заявявя по повод конкурса Тодоров.

За  участие в конкурса отново са поканени учениците от българските гимназии в гр. Цариброд - Република Сърбия.

В конкурса с рисунки могат да участват ученици от 1 до 4 клас, а с есета - ученици от  5 до 11 клас. Най-добрите творби ще бъдат отличени от областния управител с първа, втора и трета награда в следните категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-11 клас.

Източник и снимка: Областна администрация Софийска област

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук