Община Враца ще раздаде 4 000 български знамена в училищата по повод предстоящия Национален празник - 3 март

1966 преглеждания

Община Враца ще раздаде 4 000 български знамена в училищата по повод предстоящия Национален празник - 3 март

По повод Националния празник на България, община Враца ще раздаде 4 000 български знамена на местните училищата, информират Елица Евтимова и Даяна Благоева, участници в "Работилница за репортери 2018 г. - Родова памет", в свои кореспонденции, специално за читателите на EspressoNews.

В патриотичната проява, която ще започне на втори март и ще продължи и на трети март ще се включат кметът Калин Каменов, зам.-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, както и зам. председателят на Общински съвет – Враца Владимир Христов. Родолюбивата инициатива се провежда за втора поредна година, като през миналата година националния трикольор получиха учениците от I до IV клас. Тази година, знамената ще бъдат раздадени в 21 училища, на територията на Община Враца, както и на гостите на тържественото отбелязване на 140-годишнина от Освобождението, които ще се съберат на прощад "Христо Ботев" в града.

Традиционно честването ще започне с издигане на националния флаг от 11:00 ч., след което ще има флашмоб изпълняван от деца. От 11:30 ще започне концерт "Пъстро българско хоро", а в 12:00 ч. ще бъде открита изложба в Регионалния исторически музей - Враца, посветена на историята на национално-освободителното движение.

Елица Евтимова и Даяна Благоева, участници в "Работилница за репортери 2018 г. - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.