Община Костинброд отпразнува Деня на Независимостта с тържествено военно формирование в с. Опицвет

43 преглеждания

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Опицвет г-жа Гергана Величкова поздравиха всички присъстващи с тържествено слово

По традиция община Костинброд празнува всяка година в с. Опицвет - Денят на независимостта.
Честването на 116 години независима България беше отбелязано тържествено с военно формирование 34 420 – Костинброд, водено от своя командир - Евгени Дойчев.
На площад „Независимост“ в село Опицвет присъстваха: г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Александър Ненов- заместник- кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч, д-р Атанас Тенев - Председател на общински съвет- Костинброд, общински съветници, кметове на кметства, представители от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и много жители от село Опицвет.
Като домакини: г-жа Гергана Величкова -кмет на село Опицвет и г-жа Венелина Манкова - секретар на НЧ "Разум-1922".
Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов и кметът на село Опицвет г-жа Гергана Величкова поздравиха всички присъстващи с тържествено слово по случай Деня на Независимостта на България.
Г-н Младенов, заяви:
„Изказвам благодарност към военно формирование 34 420, които винаги са с нас на националните ни и официални празници, на откриването на паметници, на важните за общината събития. Пожелавам ви да продължавате да защитавате родината ни в мирно време! Поздравявам всички жители и гости на село Опицвет, които присъстват днес тук, на площад “Независимост”. На 22 септември е вече традиция да сме всички заедно като родолюбци, като патриоти в китното село Опицвет. Събираме вече 16 години от когато е изграден паметника в почест на загиналите наши съграждани от село Опицвет. Днес сме тук да почетем всички наши сънародници, дали живота си за свободата, за да може днес да се зовем като свободни, съединени и независими българи! Честит празник!”
Заупокойна молитва за загиналите войни отслужи - отец Желязко Симонов, а венци бяха положени пред паметника от Общинска администрация-Костинброд и Общински съвет-Костинброд.
По случай празника беше организирана и фолклорна програма. Участие взеха ТС „Релакс“ към НЧ „Нов живот-1919“, с.Петърч и домакините ТС ”Омайниче” към НЧ „Разум-1922”, както и дует “Перфект”.
Празникът в село Опицвет завърши с тържествена заря.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук