Ако за първи път посещавате гр. Годеч и попитате някой случаен минувач къде може да хапнете нещо бързо и вкусно, почти всеки ще ви отговори ,,Отидете в пицарията в двора на училището.Там продават най-вкусните пици в града“. За вкусната храна, тайната на успеха и трудностите в развиването на бизнес в малкия град,ще разберете от интервюто с Сашка Иванова, собственик на пицария - ,,Теди-Сашка Иванови“ - гр. Годеч.
Вие сте собственик на пицарията в Годеч от години. Разкажете ни кога е започнала вашата дейност?
Пицарията отвори врати на 2 февруари 1993 година. Първоначално бяхме двама собственици, но година по-късно аз станах пълен собственик на пицарията.
Каква е динамиката при клиентите?
Различно е през годините. Преди имаше повече клиенти, но демографските промени в града оказаха влияние.Населението намаля броят на учениците също и това оказва влияние на бизнеса, но въпреки всичките трудности не се оплаквам и се справяме успешно.
Разкажете как протича денят ви?
Ставам рано сутрин, за да направим заготовки и да омесим тестото за пиците. Ние не работим с полуфабрикати, при нас всичко е прясно приготвено и се прави на момента, а това е изисква време. Ние трябва трябва да сме готови за първите си клиенти, пред които идват още в 7:30 сутринта.
Какво ви е работното време?
Ние работим на 8-часов работен ден, 5 дни в седмицата. В събота и неделя излизаме в почивка.
Колко работника сте?
Първоначално, когато отворихме пицарията, бяхме повече работници, защото имаше повече хора в Годеч. Но с времето населението на Годеч се намали, а с това и работата. От дълго време сме двама работници.
В кой сезон има най-много клиенти?
Най-много клиенти има през лятото и есента. Зимата е най-слаб сезон.
Кое е най-трудното решение,което сте вземали?
Най трудното решение и най-важно в живота ми бе да дойда от гр. Самоков, за да живея в Годеч. Тук ме доведе любовта. И въпреки, че аз съм от по-голям град не съжалявам. В Годеч съм наистина щастлива.
Как съчетавате личният ви живот и работата ви?
Добре го съчетавам. Съпругът ми много ми помага. Без него не бих се справила!
Трудно ли се прави бизнес в малкият град?
Да, трудно е. Но, ако човек е упорит и трудолюбив може да се справи и да бъде успешен!
Коя е най-предпочитаната пица от клиентите?
Най-предпочитаната пица от години е със салам и кашкавал.
Благодаря Ви,че отделихте от времето си за това интервю. Пожелавам Ви успех в бизнеса.
И аз ви благодаря. За мен беше удоволствие.
Материалът е изготвен от Димитър Иванов, ученик в 8 клас на СУ "Проф. д-р Асен Златаров", за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"
„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви, 360 Creative Bulgaria, УНСС, Volontime.