В Бов ще отбележат националния празник отново с развяване на огромен трибагреник и благотворителна кауза в помощ на дете

2422 преглеждания

В Бов ще отбележат националния празник отново с развяване на огромен трибагреник и благотворителна кауза в помощ на дете

За пета поредна година Бов ще отбележи Освобождението на България от османско владичество Трети март със спускане на националния трибагреник от скалата над селището.

Тази година се навършват 140 години от Освобождението на България и по този повод ще бъдат изработени 140 малки знамена, които ще бъдат предоставени на 140 домакинства от селището, срещу цената от 2.00 лева за брой.

Спускането на българския флаг ще започне около 10:30 часа.

Организаторите на събитието приканват хората, които ще посетят Гара Бов на Трети март, да са в патриотичен и автентичен външен вид в деня на празника.

Всички събрани средства от продажбата на знамената, както и от изработването на други сувенири ще бъдат предоставени за лечението на 11 годишния Бобчо.

11-годишния Божидар Спасов страда от тежко заболяване, което води до детска церебрална парализа и епилепсия.

В България възможностите са изчерпани. Има предложение от Университетска болница Medipol MEGA– Истанбул, Турция , в която да се направи ЯМР, консултации с невролог и неврохирург, видео ЕЕГ и кръвни изследвания, с помощта на които да се назначи адекватно лечение за епилепсията му. Стойността на лечението възлиза на 4950 $ , като освен това ще са необходими допълнителни средстава за престой и самолетни билети.

Дарителска сметка за Бобчо: BG81UNCR70001521373481

DMS BOJIDAR на номер 17777  на цена от 1 лев.

Събитието ще се осъществи с подкрепата на:

- Алпинистите - Никола Леваков, Емил Ангелов, Бисер Ангелов, Самер Афиф Ажур, Тако Младенов и др.;

- Евгени Сакалов и Vikitex;

- Сдружение ''ПАЗИТЕЛИ НА БЪЛГАРЩИНАТА''

 

Ангел Лазаров

Източник: Facebook