Гимназията в Годеч спечели 100 дървета от кампанията "Хиляди дървета за децата на България''

2127 преглеждания

СУ "Проф. д-р Асен Златаров" град Годеч спечели 100 дървета от кампанията, "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" - Пролет 2017, които учениците ще засадят в околностите на града по случай " Международният ден на Земята"  - 22 април.

Гимназията в Годеч участва в третото издание на кампанията заедно с още 337 участници от цялата страна. Дръвчетата ще  бъдат доставени безплатно, заедно с подкрепа и информация как да бъдат правилно засадени. Организаторите, заедно с партньорите си експерти, ще подберат подходящи дървета за съответните места, информират от mejduchasie.blogspot.bg

"ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 170 000 нови дървета за България. Както EspressoNews писа, създател на инициативата е Никола Рахнев, който даде специално интервю пред екипа на EspressoNews.

EspressoNews