Мъдрост, хумор и вълшебства ще завладеят зрителите на авторския мюзикъл „Спирка Приятелство“

4509 преглеждания

Премиерата е 6 февруари 2024 г. в зала 1 на Топлоцентрала, гр. София

Авторският мюзикъл „Спирка Приятелство“ ще направи своята вълшебна премиера на 6 февруари 2024 г. от 19:30 ч. в зала 1 на Топлоцентрала, гр. София.

Зрителите в Столичния център за изкуства ще имат възможността първи да се насладят на един магичен разказ за деца и пораснали деца, облечен в много мъдрост, хумор и музика.

Всяко дете има свои амбиции, вълнения и страхове... Но какво се случва когато една спирка събере на едно място няколко деца и ги въвлича в едно незабравимо приключение с мисия - да намерят ключ? Ще успеят ли да го открият? Или ще намерят нещо много по-ценно – например ключа към истинското приятелство? Тези и други въпроси ще развълнуват сърцата на малки и големи и ще ги накара да се замислят за начина, по който гледаме на приятелството.

Мюзикълът е изцяло на български език, вдъхновен от действителни персонажи и техните действителни мечти. Разказва индивидуалните лични истории на своите герои, чрез преплитането на реалния и магичния свят на децата - участници в спектакъла.

Музикалното приключение е по идея на композитора Мануела Генова, създател на вокални групи „Комети“, „Ракети“, „Космонавтчета“ и артистичен директор на Школа за музика и танци „Орион“, които вземат активно участие в представлението:

1

Мануела Генова

„Спирка приятелство“ е мюзикъл за надеждата, порастването и себеосъзнаването. За това как един изгубен предмет може да се превърне в кауза, много по-задълбочена от това, което стои на повърхността. Темата избрахме заедно с либретиста Лора Димитрова след разговор с участниците - искахме да разгърнем всички техни стремежи, страхове, но и инициативност към сплотеност на младото поколение, инициативност към себеосъзнаване и към разбиране. „Спирка приятелство“ е мюзикъл за всеки, който някога се е запитвал „Какъв е ключът да намеря път към себе си?“

5

Лора Димитрова

На сцената заедно с децата от Школа за музика и танци „Орион“ ще излязат звездите от любими музикални риалитита - Зорница Петрова – финалист в „Гласът на България” 2023 г. и Христина Юречко – участник в „Гласът на България”, четвъртфиналист в „Звездите в нас” и вокален педагог в мюзикъла „Спирка приятелство“, както и музикантите: Димитър Горчаков – клавир, Андрей Велков – барабани, Даниеле Феббо – бас китара. Либрето Лора Димитрова, режисьор Росица Костова, хореограф Никол Колева.

Станете част от вълшебното приключение „Спирка приятелство“, потопете се в докосващи душата разговори за мечти, копнежи и отношения. Купете своите билети сега, на цена от 25 лв. от TicketPortal на адрес: https://bit.ly/SpirkaPriyatelstvoBileti

*В деня на събитието ще могат да бъдат закупени до 50 правостоящи места. Мюзикълът е подходящ за деца над 5 годишна възраст.

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/207920637614726

1

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук