Необходими продукти:
Начин на приговяне:
Шоколадът/шоколадовият чипс се разтопява на водна пара заедно с маслото. Захарта и яйцата се разбиват до пяна. Добавят се сухите продукти (брашно, сол, бакпулвер), към яйцата и захарта. След като поизстинат, шоколадът и маслото също се добавят към сместа. Слага се в предварително приготвена квадратна тава с хартия за печене. Изсипва се сместа в тавата, така че навсякъде да има еднакво количество. Преди да сложите във фурната, "разпръсквайте" останалите шоколадови капки (чипс) върху сместа в тавата, като внимателно, с вилица, разбърквате, така че капките да бъдат покрити със смес, но отново да са отгоре. Браунито се пече на предварително загрята фурна, на 180 °С за 25-30 минути. След като е готово и изстине, се разрязва на квадратчета.
Рецептата и снимките са изпратени от: Kati. D. Ivanova, участник в кулинарната ни игра "Сподели своя вкус с EspressoNews".
Искаш ли и ти да участваш? Кликни върху снимката по-долу, харесай Фейсбук страницата ни и следи за актуалното кулинарно предизвикателство: