Рецепта на седмицата: Пилешки бутчета с мед и соев сос

4172 преглеждания

Вкусни и лесни за приготвяне

Днес ви представяме рецепта за пилешки бутчета с мед и соев сос – перфектно съчетание между сладко и солено, което ще ви изненада с невероятния си вкус. Независимо дали сте начинаещи в кухнята или опитен готвач, това ястие ще впечатли всички с невероятния си вкус.

Време за подготовка: 10 минути (за мариноването и приготвянето на соса)

Време за мариноване: минимум 1 час (по-добре 4-6 часа или през нощта)

*Време за приготвяне: около 40 минути

Брой порции: около 2 порции

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета (може и с кожа)

3 с. л. мед

3 с. л. соев сос

1 с. л. зехтин

1 с. л. ябълков оцет

2 скилидки чесън (смачкани)

1 ч. л. черен пипер

1 ч. л. червен пипер

сол на вкус

пресен розмарин (по желание)

Начин на приготвяне:

В купа смесете меда, соевия сос, зехтина, ябълковия оцет, чесъна, черния и червения пипер и солта. Разбъркайте добре. Поставете пилешките бутчета в купата и ги намажете добре с маринатата. Покрийте с фолио и оставете в хладилника да се мариноват за минимум 1 час, а за най-добър резултат – за 4-6 часа.

Загрейте фурната до 200°C. Поставете бутчетата в тава, покрита с хартия за печене или леко намазана с мазнина. Печете около 35-40 минути, като на половината време обърнете бутчетата, за да се изпекат равномерно. Ако искате, след 30 минути от печенето можете да ги намажете с малко допълнителен мед за още по-глазиран ефект. Поднесете пилешките бутчета със свежа салата или картофено пюре. Можете да ги гарнирате с пресен розмарин за допълнителен аромат. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук