В СУ „Христо Ботев“ (Драгоман) се проведе работна среща за предотвратяване на отпадането на деца от училище

91 преглеждания

На 16 октомври 2024 г., в Заседателната зала на СУ „Христо Ботев“ се проведе работна среща по Механизма за съвместна работа на институциите за обхващане, включване и предотвратяване на отпадането на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст от образователната система. На срещата присъстваха представители на всички, ангажирани към тези проблеми, институции: Регионалното управление на образованието (РУО) - София област, община Драгоман, СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман, Детска градина „Радост“ гр. Драгоман, Общински съвет Драгоман, Отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП), полицейският участък в град Драгоман и обществени възпитатели от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

По време на срещата бяха обсъдени ключови въпроси, свързани с ефективното прилагане на механизма, с цел съвместна работа за справяне с предизвикателствата, свързани с достъпа до образование на децата в общината. Бяха обсъдени и конкретни казуси. Говори се и за работата между институциите и тяхната конкретна ангажираност към възникнали проблеми по темата.

Участниците изразиха своята готовност да продължат усилията за предотвратяване на ранното отпадане на учениците и за осигуряване на тяхното пълноценно включване в учебния процес.

1

Източник и снимка: Община Драгоман

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук