Продукти за 6 порции:
½ връзка пресен кориандър
¼ ч.ч. пресен корен от джинджифил, ситно нарязан
6 скилидки чесън
2 сушени чорбаджийски чушки, нарязани на ивици
2 средно големи краставици
½ ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 стръка целина, фино нарязани
2 с.л. прясно изцеден сок от лайм
2 с.л. растително масло
2 зрели плода авокадо
¼ ч.ч. едро нарязан пресен босилек
Начин на приготвяне:
Отделете половината кориандър и го нарежете на едро. Останалото количество сложете в торбичка за фризер заедно с джинджифила, чесъна и чушките.
Затворете торбичката и старателно намачкайте съдържанието й с точилка.
Нарежете краставиците и ги добавете в торбичката. Овкусете със солта и захарта. Запечатайте отново и разтърсете енергично, за да се смесят продуктите.
Оставете зеленчуковия микс да отлежи около 35 минути.
Изсипете съдържанието на торбичката в дълбока купа. Отстранете стръковете кориандър.
Добавете целината, сока и растителната мазнина. Разбъркайте добре и ако е необходимо, добавете сол.
Почистете авокадото. Нарежете го на тънки филийки и ги наредете в чинии за сервиране. Отгоре разпределете салатата и поръсете с кориандър и босилек.
източник: kiwinews.bg