Плодовете, родени в Централна и Южна Америка, винаги са били идеални за приготвянето на екзотични сладкиши. А можем ли да сравним нещо друго с мекотата в сърцевината на добре узряло авокадо? Ето нещо вкусно и здравословно – вкусни сладки с авокадо.
Необходими продукти:
1/2 чаша авокадо
1/2 чаша захар Rapunzel
1 яйце ( може да се използва ленено семе за веган вариант)
1 чаена лъжичка ванилия Rapunzel
1 чаша пълнозърнесто брашно
1 чаена лъжичка сода
1/8 чаена лъжичка хималайска сол
2 супени лъжици кокосово масло Rapunzel
2 супени лъжици неподсладено ябълково пюре
1/2 чаша шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Нарежете авокадото на половина, извадете костилката и поставете в купата, където ще разбъркате всички съставки. Добавете кокосовото масло, захарта и разбъркайте в продължение на около 5 минути. Добавете яйцето, ябълковото пюре и ванилията и разбъркайте отново, докато стане хомогенна смес.
Смесете брашното, содата и солта. Добавете сухите съставки към мокрите съставки. Разбъркайте, докато стане хомогенна смес, и накрая добавете и шоколадовия чипс.
Със супена лъжица направете топчета от тестото и ги поставете върху хартия за печене. Печете за около 10 минути и извадете от фурната. Оставят се да изстинат върху хартия за печене и след това ги преместете в купа за сладки. Бързото похапване няма да бъде проблем ,защото сладките са прекрасни.
EspressoNews