Необходими продукти:
400 г. бишкоти
250 мл. течна сметана
500 г. извара
2 големи портокала
¾ ч.ч. пудра захар
150 мл. сироп от компот по избор
50 г счукани ядки
Начин на приготвяне:
На дъното на правоъгълна тортена форма подреждате един ред бишкоти, които предварително сте потопили една по една в сиропа. В дълбока купа се разбива сметаната, а в друга – изварата, захарта и сока от един портокал. Сипвате сместа при сметаната и настъргвате кората на другия портокал. Заливате бишкотите с крема, поръсвате с ядки и покривате с нов ред бишкоти. Тортата трябва да завърши с ред крем. Накрая нарязвате месестата част на втория портокал и слагате десерта в хладилника.
Добър апетит!