Рецептата и снимката са изпратени от Светлана Господинова, участник в кулинарната ни игра „Сподели своя вкус с EspressoNews“
Необходими продукти:
300 мл течна сладкарска сметана
350-390 мл прясно мляко
300 гр какаови бисквити
300 гр бял шоколад
2 пакетчета куахада (Cuajada) може да се замени с 20 гр желатин
Начин на приготвяне:
Начупвате бисквитите и ги смилате в блендер. Смлените бисквити сложете купа, добавете 30-40 мл прясно мляко и омесете тесто. Бисквитеното тесто се слага във форма за печене с подложка, притиска се и заравнява с лъжица.
Разтворете пакетчетата куахада в 50 мл прясно мляко. В касерола сипете 300 мл.течна сметана, 300 мл прясно мляко и начупения на парчета 300 гр шоколад. Сложете касеролата на котлона и бъркайте до пълното разтопяване на шоколада с бъркалка за яйца, след това слаожете разбитата куахада и бъркайте още 2-3 мин. Изсипете сместа върху бисквитения блат. Оставете да изстине и сложете хладилника за цяла нощ. Декорирайте с какао и шоколадови сърца.
Брауни с шоколадов чипс |