Комедийният хит „Чудомирщини“ на сцената на НЧ „Нов живот 1919“ Петърч

3488 преглеждания

Вход свободен

Осем разказа на големият творец Чудомир ще оживеят на сцената на НЧ „Нов живот 1919“, с. Петърч, представени от актьора от Костинброд – Стефан Милков. Моноспектакълът „Чудомирщини“ ще бъде представен на 28 септември от 19.00 ч., а входът за събитието е свободен.

„Чудомирщини“ е първото самостоятелно представление на Театрална къща „Миларт“. Спектакъл за миналото, настоящето и това, което предстои. Осем разказа на големия творец Чудомир оживяват, представени от Стефан Милков, като различни герои, с различни характери, в различни ситуации, но поставени през погледа на днешния съвременен млад човек.

Ще надзърнем в миналото си, но не само от любопитство, а за да разберем, че годините са оставили у всеки топлите спомени за роднини, приятели, съседи или просто добри познати. Един актьор ще ни представи пъстрата и интригуваща палитра от човешките взаимоотношения по нашите земи, и то чрез образите на внезапно появили се герои от едно българско село.

Много смях, забавление и вулкан от емоции, преплетени с неочакваното изумление, че след толкова много години носим същите нрави, като от едно време.

Постановката е печелила награда „Комедиен хит на сезона“ на „Чудомирови празници“ 2022, както и награда „Най-добър актьор“ на VII Фестивал на европейския пътуващ театър‘ 2021.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук