Представяме ви рецепта за вкусен и лесен за приготвяне десерт.
Необходими продукти:
1½ чаши (200 г) универсално брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
3 големи яйца, на стайна температура
1 2/3 чаши (200 г) пудра захар
½ чаша масло, разтопено
200 г маскарпоне
Настъргана кора и сок от един среден лимон (или сок от 2 лимона)
½ чаена лъжичка ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта. В друга купа разбийте с миксер яйцата и пудрата захар на висока скорост за 5 минути, докато се получи кремообразна смес. Намалете скоростта и бавно добавете масло, последвано от маскарпоне, лимонова кора и сок и ванилия. Добавете брашнената смес и разбъркайте бавно.
Изсипете тесто във намаслена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на кекса, излезе чиста. Оставете тортата да изстине напълно. Поръсете с пудра захар, ако желаете.
Източник: prettysimplesweet.com
Брауни с черници |
Лимонада от диня |