Веган супа с орзо и нахут

834 преглеждания

Кремообразна и ароматна, вдъхновена от традиционна гръцка рецепта

Вдъхновена от традиционна гръцка рецепта, веган супата с орзо и нахут е вкусна и изключително ароматна и е се приготвя за малко повече от половин час.

Време за подготовка на продуктите: 10 минути

Време за готвене: 25 минути

Общо: 35 минути

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

1 глава лук, нарязана на кубчета

1 морков, нарязан на кубчета

2 стръка целина, нарязани на кубчета

3 скилидки чесън, счукани

½ с. л. риган

1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана

1 консерва нахут, отцеден

1 литър (4 чаши) зеленчуков бульон

125 гр паста „Орзо“

сок от 1 голям лимон

2 с. л. тахан

125 г бейби спанак

½ връзка пресен копър, нарязан

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете лука, моркова и целината за 8-10 минути на среден огън. Добавете чесъна, риган и прясна мащерка в тенджерата и гответе още една минута.

Смесете тахана и лимоновия сок с две супени лъжици зеленчуков бульон и оставете настрани.

Добавете нахута, зеленчуковия бульон и оставете да заври. Добавете орзото, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути или докато орзото стане „ал денте“.

Добавете сместа от тахана с лимоновия сок и бульона, бейби спанака и копъра. Оставете да къкри още 2-3 минути. Подправете на вкус и сервирайте с филийка хрупкав хляб.

Източник: vegancocotte.com, Снимка: freepik.com, Превод и адаптация: EspressoNews

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове