Предлагаме ви лесна рецепта за приготвяне на вкусна "цветна" супа с червено цвекло и ябълка.
Необходими продукти:
800 г червено цвекло
1 зелена ябълка
2 моркова
1 глава червен лук
1 /2 л пилешки бульон
3 с. л. сусам
3 с. л. олио
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, морковите и чесъна на едро, сипете 1 ч. ч. вода и задушете в олио под капак за около 5-10 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете нарязаните на едро червено цвекло и ябълка (необелена). Добавете предварително загретия пилешки бульон и оставете да къкри на слаб огън за около 40 минути. Когато зеленчуците омекнат, свалете от котлона и пасирайте супата.
Запечете сусам на сух тиган. Поднесете готовата супа гарнирана със заквасена сметана и сусам.