С настъпването на есента започваме да се ориентираме към сезонните топли цветове, неустоими аромати и натурални вкусове на природата. Затова и днешното предложение на EspressoNews е оранжево и много вкусно!
Необходими продукти:
3 бр. яйца
1 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. олио
300 гр. печена тиква
100 гр. бисквити
1 и 1/2 ч. ч. брашно
бакпулвер
80-90 гр. шоколад
ванилия
Необходими продукти за заливка:
2-3 с.л. мед
7-8 бр. бисквити
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото, а след него и пасираната тиква. Разбърква се добре.
Добавят се смлените бисквити, след тях - брашното с бакпулвера и ванилията. Накрая се добавя шоколада, нарязан на малки парченца.
Тестото се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене и се пече на 180 градуса около 40-45 минути.
Докато е още горещ, сладкишът се маже с мед и се поръсва със смлените бисквити.