Необходими продукти:
коприва - 200-300 г
моркови - 1 брой
картофи - 3 броя
магданоз - 1/3 връзка
лук - 1 глава
сол на вкус
олио
яйца - 1 брой
сметана - 3-4 с.л. заквасена или гъсто кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Сложете почистените и нарязани картофи и морков да врат с 1 л вода. Щом леко поомекнат, добавете лука, попарената коприва и доварете до пълно омекване зеленчуците.
2. Добавете с сол и черен пипер на вкус, малко мазнина и след 2-3 минути се свалете от котлона. Пасирайте направо в тенджерата.
3. Отделно разбийте много добре яйцето със сметаната и внимателно темперирайте застройката със супата.
4. Сервирайте крем супата с картофи и коприва и с прясно накълцан магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене или сварени яйца.
EspressoNews