Супа от тиквички

1679 преглеждания

Приготвя се само с няколко прости съставки и отнема малко време за готвене

Тази рецепта за супа от тиквички е лесна за приготвяне с перфектна комбинация от билки и подправки.

Време за подготовка: 15 мин.

Време за готвене: 25 мин.

Общо време: 40 мин.

Порции: 6

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин

1 малка глава лук, ситно нарязана

3 скилидки чесън, смлени

1 зелен лук, нарязан

1 стрък целина, нарязана

1 стрък прясна мащерка или ¼ чаена лъжичка сушена

½ ч. л. италианска подправка

2 средни тиквички, нарязани на филийки

1 среден морков, нарязан на кубчета

1 консерва бял боб, сварен

3 чаши зеленчуков бульон или 3 чаши вода плюс 1 чаша бульон

¼ чаена лъжичка червен пипер (ако предпочитате може и лют)

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на средно силен огън. Добавете лука, чесъна, зеления лук, целината, мащерката, италианската подправка и гответе, докато лукът омекне.

Добавете тиквичките, моркова, белия боб, зеленчуковия бульон, червения пипер и сол на вкус.

Оставете супата да заври, намалете котлона, за да къкри около 20 минути, докато се сгъсти. Можете да добавите допълнителен зеленчуков бульон, ако супата стане твърде гъста. Ако супата ви се стори твърде рядка, гответе по-дълго време или намачкайте част от боба с вилица.

Добър апетит!

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук