Необходими съставки:
- зехтин - 1 с.л.
- лук - 1 глава кромид
- броколи - 1 глава
- грах - 1 ч.ч.
- бейби спанак - 250 г
- зеленчуков бульон - 700 мл
- магданоз - 3 с.л.
- индийско орехче - 150 г
- чесън - 1 скилидка
- лимони - 1 бр. кората
- вода - 300 мл
- за декорация
- чили сос
- кисело мляко
Вечерта преди приготявнето на рецептата сложете индийското орехче в подходящ съд и залейте с 300 мл преварена вода.
На сутринта прецедете и изсипете блендер с още 300 мл вода, като добавете чесъна и настърганата кора от един лимон. В дълбока тенджера със зехтин задушете нарязания на ситно лук, а щом омекне, добавете броколите и грахта.
Задушете няколко минути и долейте с бульона, но не цялото количество, а колкото да покрие зеленчуците. Варете десетина минути. С пасатор миксирайтее всичко в тенджерата и добавете бейби спанака.
Варете по-малко от 5 минути и отново пасирайте. Долейте остатъка от бульона и креммобразния сос от индийското орехче.
Варете още 5 минути, сервирайте.