Салата с грозде, синьо сирене и орехи

3022 преглеждания

Продукти:

1/2 голяма (или 1 по-малка) зелена салата,
2 малки кисели ябълки "Грени Смит" (или 1 голяма)
1 малка чепка бяло грозде, около 15-тина зърна
1 малка чепка червено грозде
100 гр. синьо сирене
шепа орехови ядки

За дресинга:
2 с.л. зехтин,
2 с.л. балсамов оцет,
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:


Измийте салатата, подсушете листата и ги накъсайте на едро в салатиера.
Обелете и нарежете ябълките на тънки резенчета с големина около 1 см.
Измийте гроздето и нарежете зърната на половинки.
Прибавете при зелената салата ябълката, гроздето и едро начупените орехови ядки.
Натрошете отгоре синьото сирене.
Подправете със зехтин, балсамов оцет и сол на вкус. Объркайте салатата и сервирайте веднага.
Ако няма да сервирате салатата веднага, подправете с дресинга непосредствено преди консумация, а дотогава дръжте неовкусената салата в хладилник.

Добър апетит!