Днес ви представяме една рецепта за леко и вкусно ястие с пиле, круши и орехи, с което да разнообразите вашето меню.
Време за подготовка: 15 минути
Време на приготвяне: 20 минути
Общо време: 35 минути
Брой порции: 4
Необходими продукти:
500 г пилешко филе, нарязано на кубчета
2 средно големи круши, обелени и нарязани на тънки филийки
1/2 чаша орехи, ситно нарязани
2 с. л. зехтин
1 с. л. соев сос
2 с. л балсамов оцет
2 с. л крем от кашу
сол и черен пипер на вкус
пресен риган или магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тиган на средна температура. Добавете пилешкото филе и гответе за около 5-7 минути, докато стане златисто от всички страни. Добавете нарязаните круши и продължете готвенето за още 3-4 минути, докато крушите омекнат. Прибавете нарязаните орехи, соевия сос и балсамовия оцет. Разбъркайте добре и оставете да се готви още 2-3 минути. Добавете крема от кашу и продължете готвенето още 2-3 минути, докато сосът се запече леко. Овкусете със сол и черен пипер според вкуса си. Поднесете готовото ястие на топло, поръсено с пресен риган или магданоз за украса.
*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.