На днешния ден: Родена е американската актриса Кейли Куоко

586 преглеждания

Участието на Кейли Куоко в „Теория за Големия взрив“ я прави изключително популярна и високоплатена актриса

На 30 ноември 1985 г., в град Камарильо, Калифорния е родена американската актриса Кейли Куоко, позната и обичана от телевизионната аудитория с ролята и на неуспешната актриса и сервитьорка Пени в сериала „Теория за Големия взрив“. Там тя играе стереотипната роля на блондинка, която се оказва съседка на гения Шелдън, изигран от Джим Парсънс и неговия съквартирант, ученият Ленърд Хофстетър, изигран от Джони Галеки.

Героинята и се сприятелява и става неизменна част от компанията на странните млади учени, като често е обект на подигравки заради липсата и на познания, но от своя страна е гласът на разума и връзката с реалния свят в ексцентричната група.

Героинята и има романтични отношения в сериала с Ленърд, с когото в един от сезоните се женят. В реалния живот също има връзка с актьора Джони Галеки, изиграл ролята на учения физик в сериала. Участието на Кейли Куоко в „Теория за Големия взрив“ я прави изключително популярна и високоплатена актриса, а сериалът е носител на много награди.

В своята филмография, Кейли Куоко има участия във филмите „Господин убийство“, „Съвършенство“, „Идеалния образ“ и др. Участва още в сериалите „Стюардесата“, „Младият Шелдън“, „Харли Куин“, „Бягство от затвора“, „Осем прости правила“ и др. През 2014 г. е отличена със звезда на „Алеята на славата“ в Холивуд“.