Рецепта на седмицата: Кокосов чиа пудинг с манго

5415 преглеждания

Здравословен и освежаващ – идеален за летните дни

Лятото е сезонът, в който търсим освежаващи и леки десерти, които да ни разхладят и същевременно да ни доставят кулинарна наслада. Рецептата, която ви представяме е за кокосов чиа пудинг с манго, който е идеалното решение за тези горещи дни. Лесен за приготвяне и пълен с полезни хранителни вещества, този пудинг е не само вкусен, но и здравословен избор за всеки, който иска да се наслади на нещо сладко и полезно. 

Необходими продукти:

400 мл. кокосово мляко

4 с. л. чиа семена

2 с. л. мед или кленов сироп

1 манго

малко кокосови стърготини за декорация

Начин на приготвяне:

В подходяща купа смесете кокосовото мляко, чиа семената и меда (или кленовия сироп). Разбъркайте добре и оставете в хладилника за поне 4 часа или за една нощ, за да набъбнат чиа семената. Обелете мангото и го нарежете на кубчета. В чаши или купички разпределете част от чиа пудинга. Добавете слой от нарязаното манго. Повторете със слой чиа пудинг и завършете с манго. Поставете пудинга в хладилника за още 30 минути преди сервиране, за да бъде добре охладен. Поръсете с кокосови стърготини и, ако желаете, малко листа мента. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук