Рецепта на седмицата: Риба с пюре от тиква и спанак

15669 преглеждания

Вкусно и здравословно ястие, което ще ви зареди с енергия

Есента носи със себе си не само цветни листа и прохладни утрини, но и богати на вкус сезонни продукти, които могат да бъдат използвани за създаване на вкусни ястия. Днес ви представяме една рецепта за риба с пюре от тиква и спанак, която е идеална за сезона. Съчетавайки свежестта на морския вкус с богатството на тиквата и спанака, ястието ще ви достави истинска наслада. 

Време за подготовка: 15 минути

Време за приготвяне: 30-35 минути

Общо време: 45-50 минути

Брой порции: 4

Необходими продукти:

4 филета риба по ваш избор

1 малка тиква, нарязана на кубчета

200 г. сварен спанак

2 скилидки чесън, нарязани

2 с. л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

сок от ½ лимон

1 чаша бульон (рибен или зеленчуков)

свежи босилек или магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната, в тава за печене разпределете равномерно нарязаната тиква. Поръсете със зехтина, сола и черения пипер. Печете около 20-25 минути, докато тиквата стане мека. След като поизстине я намачкайте леко.

Подгответе рибата, като я измиете, подсушите с домакинска хартия и я подсолете сол и черен пипер. В голяма тиган с немаслено дъно, загрейте останалата супена лъжица зехтин и добавете нарязания чесън. Запържете чесъна за кратко. Прибавете спанака и го задушете до наваляне на обема му, приблизително за 2-3 минути. За подправка може да добавите още сол и черен пипер. Добавете свежо изцедения лимонов сок към спанака и разбъркайте добре.

Поставете рибните филета върху спанака и изсипете бульона в тигана. След това покрийте с капак и гответе на слаб огън за около 5-7 минути, докато рибата се приготви.

Сервирайте рибата върху пюрето от тиква и спанак, украсете с босилек или магданоз. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук