Представяме ви една рецепта за крем супа от пащърнак и моркови, подходяща за обяд или вечеря.
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 35 минути
Общо време: 55 минути
Порции: 4 – 6
Необходими продукти:
1 супена лъжица зехтин
2 глави лук, нарязани на ситно
2 стръка целина, нарязани на ситно
½ чаена лъжичка черен пипер
2 скилидки чесън, счукани
½ връзка мащерка (малка)
2 големи моркова, обелени и нарязани на едро
2 големи пащърнака, обелени и нарязани на едро
1 литър зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
¼ връзка магданоз, ситно нарязан (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете лука и целината за 10 минути, като разбърквате от време на време, докато омекнат. Ако започнат да залепват, добавете малко вода. Добавете чесъна, мащерката и ½ чаена лъжичка черен пипер и гответе 2 минути. Добавете морковите, пащърнака и бульона и оставете да заври. Намалете да заври и гответе 20 минути, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате от време на време.
Пасирайте с блендер до гладкост. Добавете сметаната и разбийте отново, след това опитайте на вкус, добавете подправки при необходимост. Сервирайте в купички и поръсете с малко нарязан магданоз, ако желаете. Добър апетит!
Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com