Ако обичате лазаня, то тогава, задължително трябва да приготвите тази рецепта за Алфредо лазаня с пилешко месо.
Време за подготовка на продуктите: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.
Общо време: 1 час и 5 мин.
Необходими продукти:
кори за лазаня
2 супени лъжици несолено масло
4 скилидки чесън, смлени
1 малка глава лук, ситно нарязан
около 250 гр бейби спанак
4 чаши течна сметана
1 ½ чаши пармезан, прясно настърган
около 400 гр рикота
1 чаена лъжичка сушен босилек
3 чаши варено и нарязано на ситно пиле
4 чаши сирене моцарела, настъргано
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
пресен магданоз, смлян, за сервиране (по желание)
Начин на приготвяне:
В дълъг и плитък съд подредете неварените кори за лазаня. Залейте ги с гореща вода и оставете настрана да се накиснат добре за около 30 минути, като разклащайте от време на време съда, за да предотвратите залепването.
В голям тиган сложете маслото и от лука. Гответе, докато лукът стане прозрачен, около 10 минути. Добавете чесъна и гответе още 2 минути.
Разбъркайте спанака и гответе за кратко, докато спанакът омекне.
Добавете сметаната, босилек, сол и черен пипер. Оставете да къкри за няколко минути след което добавете пармезана и рикота, докато се разтопи, добавете пилешкото месо, разбъркайте и свалете от котлона. (Ако сместа е твърде течна, можете да я оставите да къкри за няколко минути, за да се сгъсти.)
Добавете лъжица от сместа Алфредо на дъното на намаслена форма за печене и разпределете равномерно. Върху соса наредете слой от корите за лазаня.
Покрийте първия слой с около една трета от сместа, последвана от една трета от сиренето моцарела. Повтаряйте слоевете, докато не изразходвате съставките си, като моцарелата трябва да бъде най-горният ви слой.
Покрийте съда с фолио и печете около 45 минути, в предварително загрята фурна на 170°-180°. Открийте и запечете до кафяво сирене, ако желаете, 2-3 минути.
Оставете да изстине за около 10 минути и сервирайте. По желание поръсете с пресен магданоз.
Добър апетит!
Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com