Празнична програма по случай 50 години Костинброд

14035 преглеждания

Всички събития ще се проведат на стадион Белица, Първи район, град Костинброд

На 17 септември, Костинброд ще отпразнува 50-тата годишнина от обявяването си за град. Юбилеят на града ще бъде честван с богата и разнообразна четиридневна програма, която ще предложи редица забавления. Ето и програмата:

Ден 1: 14.09.2024 г. Откриване на юбилейните тържества с турнир “Силата, красотата, бързината и мисълта”. Следва концертна програма с гост-изпълнители: Бисера и Лидия, Торино и Пашата, Папи Ханс;

Ден 2: 15.09.2024 г. Дефиле с народни носии по ул. “Славянска” с участието на самодейците от община Костинброд, предвождани от оркестър “100 каба гайди”. Следва културна програма с гост-изпълнители: Петя Панева и маестро Митко Денев, Галена и Миле Китич;

Ден 3: 16.09.2024 г. Първият учебен ден! Денят, посветен за децата от общината с кулинарен уъркшоп и цирк с представлението “Cartoon Circus”.

Ден 4: 17.09.24г. 17 септември. Празникът на град Костинброд ще бъде отпразнуват с представянето на ХИМН за град Костинброд от симфоничния оркестър на БНР, изпълняван от бас-баритона Хари Драганов, по текст и музика на Владимир Джамбазов от Съюза на българските композитори.  Следва концертна програма с гост-изпълнители: Дара и Васил Найденов. За финал на празника на града, небето ще се озари от дрон и лазарно шоу, и Празнична заря.

"Всички събития ще се проведат на стадион “Белица”, Първи район, град Костинброд. Община Костинброд отправя специални благодарности за организирането на част от концертите на - Кока - Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България. Както всяка година, така и тази - Кока-Кола ХБК е основен спонсор на празника на града. С голяма подкрепа за осъществяването на празника на града е и “Костинброд ЕКО”, а всички детски мероприятия са от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни- Костинброд. Искрено и от сърце искаме да Ви благодарим за голямата подкрепа, която ни оказахте за осъществяването на юбилейните тържества по случай 50-годишнината на нашия обичан град Костинброд. Без вашата щедрост и дарение, тези събития нямаше да бъдат възможни!Вашата подкрепа е от изключително значение за нас и за цялата общност. Благодарение на Вас, успяхме да организираме незабравими моменти за всички жители и гости на Костинброд. Моменти, които предстоят през септември месец... Скъпи съграждани и гости на град Костинброд, Присъединете се към нас и нека заедно споделим тези специални емоции!", пишат от Общината.

Празнична програма Костинброд

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук