Рецепта на седмицата: Лимонови бисквити с бадемово брашно

374 преглеждания

Перфектни за моментите, когато искаш нещо сладко и здравословно.

Днес ви представяме една  рецепта за лимонови бисквити с бадемово брашно – идеален избор за лесен, здравословен и ароматен десерт. Те са безглутенови, с ниско съдържание на въглехидрати и приготвени с естествени съставки, което ги прави подходящи за всеки, който обича да се наслаждава на сладки изкушения. Освежаващият лимонов вкус, комбиниран с меката и нежна текстура на бадемовото брашно, ще донесе слънчево настроение на всяка трапеза. Тези бисквити се приготвят изключително бързо и лесно, което ги прави перфектни за моментите, когато искаш нещо сладко, но здравословно.

Време за подготовка: около 10 минути

Време за приготвяне: около 10 минути

Общо време: около 20 минути

Брой: около 12-15 бисквити (в зависимост от размера)

Необходими продукти:

1 и ½ чаши бадемово брашно

¼ чаша мед или кленов сироп

¼ чаша кокосово масло (разтопено)

1 ч. л. настъргана лимонова кора

1 ч. л. ванилов екстракт

½ ч. л. бакпулвер (по избор, за повече пухкавост)

щипка сол

Начин на приготвяне:

Загрей фурната до 180°C и подгответе тава с хартия за печене. Смеси бадемовото брашно, бакпулверът и солта в купа. Добавете меда, разтопеното кокосово масло, лимоновата кора и ванилията. Разбъркай добре до получаване на меко тесто. Оформете малки топчета и ги поставете върху тавата, леко ги притиснете. Печете 8-10 минути или докато бисквитите станат леко златисти. Оставете ги  да изстинат преди да ги преместите. Сервирайте ги с чаша ароматен чай, кафе или дори с чаша домашна лимонада. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук