Представяме ви една рецепта за великолепна комбинация от цвят, вкус и аромат - тиквено лате
Необходими продукти:
600 мл прясно мляко
350 мл кафе еспресо
200 г печена тиква
90 г кафява захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян карамфил
за гарниране:
300 мл животинска сметана
2 с. л. захар
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Печената тиква се пюрира. Млякото се сипва в касерола, заедно с кафявата захар, ваниловата захар, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче. Прибавя се и тиквеното пюре. Загряват се на умерен огън и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона. Сместа се прецежда. Налива се горещото кафе и се разбърква. Напитката се разпределя в чаши. Гарнира се с разбитата със захарта сметана. Поръсва се с канела.
Източник: bonapeti.bg , Снимка: Интернет