Картофена пица

2015 преглеждания

Необходими продукти:

-  1кг картофи

-  100 гр. доматено пюре

-  200-300 гр. моркови

-  200 гр. тиквички

-  200 гр. сладка царевица

-  200-300 г колбас (по избор)

-  300 гр. кашкавал (настърган)

-  50 гр. масло сол  

Начин на приготвяне:

Облете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете с малко сол.

През това време си подгответе останалите продукти. Обелете и нарежете на кръгчета морковите и тиквичките. Нарежете и колбаса на кръгчета.

Когато картофите се сварят ги охладете със студена вода. Изсипете ги в леко намазнена тава и ги намачкайте с вилица. Разстелете хубаво. След това ги сложете във фурната да се запекат на 180-200 градуса за около 20-30 минути.

Извадете картофената основа от фурната. Намажете с доматено пюре. Разпределете морковите, тиквичките, царевицата, грахта и колбаса равномерно. Поръсете с настъргания кашкавал.

Намалете фурната и сложете пицата да се пече, докато кашкавала не се разтопи.  

Съвет:

Сега е сезона на сладките картофи, така че може да замените обикновените с тях. Ако ви остане от доматеното пюре, можете от остатъка да направите сос, като редуцирате пюрето и го подправите с една щипка джоджен. За аранжировка преди да извадите пицата от фурната, добавете резенчета домати и малко рукола.