В сезона на портокалите ви представяме един лесен за приготвяне сладкиш, който е изключително ароматен, сочен и ще подслади деня ви.
Необходими продукти:
3 яйца
2/3 ч. ч. олио
1 портокал
около 2 ч. ч. брашно
1 и ½ с. л. какао
1 бакпулвер
1 ч. ч. захар
½ едро натрошен тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
Загрявате фурната на 170°. Покривате дъното на ринг за торта с хартия за печене. Намазнявате и поръсвате с какао дъното и стените на ринга.
Нарязвате портокала на 4 парчета и го почиствате от семките. С чопър или кухненски робот смилате целия портокал с кората докато се получи груба каша.
В подходяща купа разбивате с миксер яйцата и захарта, докато си утроят обема. Добавяте олиото, брашното, бакплувера и какаото и разбърквате с кухненска тел-бъркалка. Накрая изсипвате портокала и парченцата шоколад и отново разбърквате. Получава се леко гъсто кексово тесто.
Изсипвате във формата и печете 40-45 минути. Крайният резултат е фантастично съчетание от портокалов и шоколадов вкус.
EspressoNews