Алфредо лазаня с пилешко месо

972 преглеждания

Ако обичате лазаня, то тогава, задължително трябва да приготвите тази rрецепта

Ако обичате лазаня, то тогава, задължително трябва да приготвите тази рецепта за Алфредо лазаня с пилешко месо. 

Време за подготовка на продуктите: 20 мин.

Време за готвене: 45 мин.

Общо време: 1 час и 5 мин.

Необходими продукти:

кори за лазаня

2 супени лъжици несолено масло

4 скилидки чесън, смлени

1 малка глава лук, ситно нарязан

около 250 гр бейби спанак

4 чаши течна сметана

1 ½ чаши пармезан, прясно настърган

около 400 гр рикота

1 чаена лъжичка сушен босилек

3 чаши варено и нарязано на ситно пиле

4 чаши сирене моцарела, настъргано

сол и прясно смлян черен пипер на вкус

пресен магданоз, смлян, за сервиране (по желание)

Начин на приготвяне:

В дълъг и плитък съд подредете неварените кори за лазаня. Залейте ги с гореща вода и оставете настрана да се накиснат добре за около 30 минути, като разклащайте от време на време съда, за да предотвратите залепването.

В голям тиган сложете маслото и от лука. Гответе, докато лукът стане прозрачен, около 10 минути. Добавете чесъна и гответе още 2 минути.

Разбъркайте спанака и гответе за кратко, докато спанакът омекне.

Добавете сметаната, босилек, сол и черен пипер. Оставете да къкри за няколко минути след което добавете пармезана и рикота, докато се разтопи, добавете пилешкото месо, разбъркайте и свалете от котлона. (Ако сместа е твърде течна, можете да я оставите да къкри за няколко минути, за да се сгъсти.)

Добавете лъжица от сместа Алфредо на дъното на намаслена форма за печене и разпределете равномерно. Върху соса наредете слой от корите за лазаня.

Покрийте първия слой с около една трета от сместа, последвана от една трета от сиренето моцарела. Повтаряйте слоевете, докато не изразходвате съставките си, като моцарелата трябва да бъде най-горният ви слой.

Покрийте съда с фолио и печете около 45 минути, в предварително загрята фурна на 170°-180°. Открийте и запечете до кафяво сирене, ако желаете, 2-3 минути.

Оставете да изстине за около 10 минути и сервирайте. По желание поръсете с пресен магданоз.

Добър апетит!

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове