Представяме ви една лесна и бърза за изпълнение рецепта, за вкусен обяд или вечеря.
Необходими продукти:
3-4 с. л. мед
2-3 с. л. соев сос
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. едромлян червен пипер
3-4 с. л. екстра Върджин зехтин
3-4 неголеми филета от сьомга с кожа (около 600 гр.), подсушени с хартиена кърпа
сол
прясно смлян черен пипер
3 скилидки чесън, смлени
1 лимон, нарязан на кръгчета
Начин на приготвяне:
В средна купа разбийте заедно меда, соевия сос, лимонов сок и едромления червен пипер.
В голям тиган на средно силен огън, загрейте три супени лъжици зехтин. Когато зехтинът се сгорещи, добавете сьомгата с кожата нагоре и подправете със сол и черен пипер. Гответе сьомгата до дълбоко златисто, около 6 минути, след това обърнете и добавете останалата супена лъжица олио.
Добавете чесъна в тигана и гответе около 1 минута. Добавете медената смес и резените лимони и гответе, докато сосът се редуцира с около 1/3, като междувременно обливате сьомгата със соса.
Гарнирайте с резен лимон и сервирайте.
Източник: delish.com, Снимка: pixabay.com