Необходими продукти:
моркови - 450 г
джинджифил - 1/2 корен + джинджифил на прах
хляб - 4 филийки, без коричка
мая - 1 ч.л. екстракт
олио - 2 ч.л.
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка
бульон - 1 л зеленчуков
лимонов сок
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете филийките на кубчета, разтворете маята в 2 с.л. топла вода след което с смесете с нарязания хляб. Готовите кубчета изсипете в намазнена тава и запечете.
В дълбока тенджера загрейте олиото и запържете лука и чесъна. Добавете джинджифила на прах и задушете за около минута, след което прибавете и нарязаните моркови. Прибавете зеленчуковия бульон и пресния джинджифил и варете около 15 минути.
Свалете тенджерата от котлона и оставете супата да се охлади, след което я пасирайте и овкусете сос сол, пипер и лимонов сок.
Бърз сладкиш с кокосови стърготини |
Вегетариански соев пастет с печурки и маслини |
Домашен хляб с хрупкава коричка |
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста |
Домашен лимонов сладолед |
Шоколадов кекс |
Торта с бял шоколад |
Какаови мъфини с банани |