Пастата е лесно и бързо решение за обяд или вечеря. Представяме ви две вкусни, здравословни и лесни за приготвяне рецепти.
Пикантни фетучини с печени червени чушки
За тази рецепта трябват само 9 съставки и 25 свободни минути. А резултатът е вълшебен, особено за феновете на печените червени чушки.
Необходими продукти:
220 грама фетучини
1 супена лъжица масло
4 скилидки чесън
½ малък лук, нарязан на дребно
¼ чаена лъжица черен пипер
340 грама печени червени чушки, отцедени и нарязани на дребно
1-2 чаени лъжици чили пипер (или на вкус)
5 листа пресен босилек, нарязан
Пресен лук, нарязан
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свари пастата така че да е леко твърда (за около 10-12 минути). Отцеди и остави настрана. Сложи в тенджерата маслото, чесъна, лука и пипера и сотирай на среден огън за около 5-7 минути. Добави червените чушки и чили пипера. Остави за още 2 минути. Свали от котлона и добави спагетите, босилека и солта. Опитай и подправи допълнително, ако има нужда. Сервирай с нарязан пресен лук.
Лимонова паста с пармезан
Тази рецепта е за лека и лесна паста, изключително подходяща за бърза вечеря.
Необходими продукти:
220 грама спагети
1 супена лъжица зехтин
¼ лук, нарязан на дребно
5 скилидки чесън, нарязан на дребно
1 лимон, сок и малко от кората
3 супени лъжици масло
½ чаша пармезан
Пресен магданоз, нарязан на дребно
Пресен лук, нарязан на дребно
Начин на приготвяне:
Свари спагетите според предпочитанията си. В тиган затопли зехтина и добави лука и чесъна. Запържи ги леко- около 5 минути. Добави лимоновия сок и лимоновата кора и готви още 2 минути. Добави спагетите, маслото и пармезана и разбъркай, докато не се смесят добре. Сервирай в чиния, обилно поръсено с магданоз, пресен лук и пипер.
EspressoNews
източник: znamdaiam.bg